perjantai 28. heinäkuuta 2023

Oikea vihreä ekologisilta arvoiltaan aito suursuomalainen suojeluskuntalainen Seppo Lehto europarlamentaarikoksi halki lumen ja jään, sekä paahtavien helteiden, syksyn sateiden käytettävissä aina Isänmaan Asialla r.y / Suur-Suomi ry:n puheenjohtajana kansakunnallisin suursuomalaisin arvoin valkoisen armeijan 1918 tapaan, kuten Suomen itsenäistyessä 1917 ja sen jälkeisissä vapaussodan 1918 mainingeissa

Oikea vihreä ekologisilta arvoiltaan aito suursuomalainen suojeluskuntalainen Seppo Lehto europarlamentaarikoksi halki lumen ja jään, sekä paahtavien helteiden, syksyn sateiden käytettävissä aina Isänmaan Asialla r.y / Suur-Suomi ry:n puheenjohtajana kansakunnallisin suursuomalaisin arvoin valkoisen armeijan 1918 tapaan, kuten Suomen itsenäistyessä 1917 ja sen jälkeisissä vapaussodan 1918 mainingeissa.

Eurovaaliehdokas europarlamenttiin Lehto Seppo suosittelee Kalevan maauimalaa Tampereella 26.7.2023 kuva4




Historioitsija Seppo Lehto kritisoi Tampereen kaupungin ympäristövastuuttomuutta, kun silmin nähden näkee liki ojan penkat pientareet asuinalueet valtoimenaan vieraslajia jättibalsamia ja pujoa jopa järvien tie- ja polkuosuudet ns väärällään.

Jättipalsamia pujoa vieraslajeina tuhoamassa rantaniittyjämme Eurovaaliehdokas Seppo Lehto 27.7.2023



----------------------------------------


-------------------
Mistä on kyse? Vieraslajien hävitys kotipihasta?

Vieraslajeja määritellään haitallisiksi sekä Suomessa että EU-tasolla. Mikäli jokin eliö luokitellaan haitalliseksi vieraslajiksi, sitä ei saa tuoda Suomeen EU:n ulkopuolelta eikä myöskään toisesta EU-maasta, lajia ei saa kasvattaa eikä myydä eikä päästää leviämään ympäristöön esimerkiksi kotipihoilta.

Nyt muun muassa jättiputket ja jättipalsami on määritelty EU-tasolla haitallisiksi vieraslajeiksi. Maaliskuussa voimaan tulleen kansallisen vieraslajien hallintasuunnitelman mukaan jättiputket pyritään hävittämään Suomesta vuoteen 2038 mennessä. Ensisijaista on hävittää esiintymät asutuilta alueilta sekä virkistysalueilta.

------
Tässä ohje vieraslajihaintojen perusteella tehtäviin poistoihin: 

Toimi näin, jos löydät vieraslajikasvin pihaltasi Ilmoita havainnosta vieraslajiportaaliin = https://vieraslajit.fi/ilmoita

Tutki vieraslajiportaalista löytyviä lajikortteja https://vieraslajit.fi/lajit.
Niissä kerrotaan, miten lajia voi lähteä torjumaan ja miten sen leviämisen voi estää. 

Toimi lajikortin ohjeiden mukaan. 

Havainnosta ei tarvitse ilmoittaa ELY-keskukseen tmv:lle viranomaistaholle.
----
https://youtu.be/QQbyztKGir4 via @YouTube #Jättipalsamia #pujoa #Särkijärvi #Tampere tienvarret väärällään. #Eurovaaliehdokas #LehtoSeppo 27.7.2023 https://seppo-lehto-europarlamentaarikoksi.blogspot.com/ Vieraskasvustojen #tuhontaan tiukemmat otteet ja kansa liikkeelle vaikka #uhkasakoin?

----
Tervetuloa twitterissäkin keskustelemaan aiheesta:






https://seppo-lehto-europarlamentaarikoksi.blogspot.com/
----------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti